Renovera en lägenhet i Stockholm

Det finns mycket att tänka på när du ska renovera

Funderar du på att renovera ditt boende? Oavsett om du bor i bostadsrätt, hyresrätt eller hyr i andra hand finns det saker du kan göra för att sätta din personliga prägel på ditt hem. På nätet finns många källor till inspiration men oftast är det en bra idé att fundera på vad du själv tycker om och framför allt komma ihåg att det ska vara roligt med renovering.

Det är viktigt att ha i åtanke att det är skillnad på lägenhet och bostadsrätt. Om du äger en bostadsrätt så har du rätt att göra större ändringar. För dig som bor i en hyresrätt är det skillnad. Då behöver du kolla med fastighetsägaren om det är okej att du renoverar. I vissa fall står fastighetsägaren för kostnaden när du väljer att renovera, medan du i andra fall kan få lov att renovera men själv stå för kostnaden.

Fiffiga lösningar för inredaren

Det man bör komma ihåg om man vill renovera lägenhet och bor i en hyresrätt är att allt du gör måste vara tillfälligt och kunna återställas till originalskick. Vill du göra större ändringar, till exempel tapetsera eller måla om ska man kontakta hyresvärden och se till att ett eventuellt godkännande är skriftligt. Eftersom många bor i hyresrätter eller hyr i andra hand idag har en marknad för tillfälliga inredningslösningar öppnats upp. Exempel på detta är vinylfolie och dekorplast som har många användningsområden när det kommer till att renovera.

Dekorplast kan användas på allt från möbler till köksbänkar och är ett relativt enkelt sätt att sätta sin personliga touch på ett hem om man vill ha en tillfällig lösning. En annan idé är att använda sig av regeln om tre. Det är en metod många använder sig av som innebär att man genom att byta ut tre detaljer i inredningen kan skapa en helt ny känsla i ett rum. Det kan vara allt från större möbler som en soffa till gardiner eller en ny vas och några ljuslyktor. Detta innebär att man kan förnya sitt hem genom att renovera, oavsett budget.

Renovera din lägenhet i Stockholm

Alla kan renovera sin lägenhet

Trots att skillnaderna mellan bostadsrätt och hyresrätt är relativt stora just när det kommer till att renovera lägenhet finns det absolut inget som stoppar en från att skapa ett hem att trivas i. Fokusera på det du kan göra istället för att låsa fast dig vid det du inte kan åstadkomma beroende på din boendesitatuation. Oftast krävs bara små medel för att göra stor skillnad och i slutändan kommer du ha ett hem du trivs i!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify